woutervanderwal.com
Lux Aurumque

Category : HaFaBra · by dec 12th, 2019

Eendracht Maakt Macht deed op 9 november 2019 mee aan het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen. Voor CMV Tida Kira had ik jaren geleden een arrangementje gemaakt van Lux Aurumque van Eric Whitacre. Paulus de Jong was toen dirigent. Het was een experiment. Ik wilde graag ontdekken of ik de zachte kleuren van dit koorwerk kon vertalen naar Fanfare.

Het werk hoorde ik voor het eerst op een CD van Polyphony. Ze worden hierop gedirigeerd door Stephen Layton. Op deze plaat staan ook Sleep en i thank you god for this most amazing day. Het is erg mooi hoe Layton op deze plaat met tekst en muziek om gaat. De opname van Lux heb ik als leidraad genomen voor mijn arrangement. De CD heb ik een keer uitgeleend en nooit teruggekregen.

Paulus wist denk ik nog dat we dit ooit hadden gespeeld en heeft het met Eendracht Maakt Macht uitgevoerd.

Concert van Euphonia Warffum

Category : HaFaBra · by jun 20th, 2019

In 2011 werd ik gevraagd door het bestuur van CMV Doezum om mee te werken aan hun najaarsconcert. Ze gingen een concert geven met Arno van der Heyden en het leek Arno wel leuk om samen een aantal arrangementen uit te voeren met de muziekvereniging.

Inmiddels zijn we 8 jaar verder en nog steeds vraagt Arno of ik zijn muziek speelbaar wil maken voor Harmonie, Fanfare of Brassband. Voor verschillende verenigingen in Groningen en Drenthe heb ik deze gemaakt. Naast Euphonia heeft hij ook gezongen met Martini Brass, Wilhelmina Leens, Muziekverenging Erica uit Zuidlaren, Brassband Constantijn Huigens en nog vele meer.

Het concert vindt plaats op 6 juli.

Arno met Amicitia

Thús van Iris Kroes

Category : HaFaBra · by mrt 11th, 2018

In 2013 kwam de Friestalige single Thús van Iris Kroes uit. In het zelfde jaar gaf ze een concert met Brassband Soli Deo Gloria uit het dorpje De Tike in Friesland. Guus Tomey vroeg mij of ik dit voor hun wilde arrangeren. Van Guus heb ik mijn eerste directielessen gehad dus ik kon geen nee zeggen.

Het was geen makkelijke klus. Het origineel is een uitgebreid arrangement gespeeld door het Noordpoolorkest en volgens mij gearrangeerd door Reinout Douma. Vooral het tweede couplet en de drums waren een uitdaging. In de clip zie je Ton Dijkman de drums inspelen en die man heeft volgens mij vier handen i.p.v. twee.

Ondertussen is het al een paar keer uitgevoerd door Iris Kroes met Brassband de Bazuin uit Surhuisterveen, Brassband de Bazuin Oenkerk B, Fanfare Looft den Heer Oudega en komende zaterdag 17 maart met de Nije Bazún uit Britsum.