woutervanderwal.com
Nieuwe boeken voor Bereslim

Category : Animatie · by jul 13th, 2020

De afgelopen periode stond het dan stil wat betreft het dirigeren van koren en muziekverenigingen; de werkzaamheden voor Bereslim gingen daarentegen gewoon door. Samen met John Croezen (animator en regisseur) mocht ik de muziek maken bij vijf nieuwe titels. Deze titels worden toegevoegd aan de online bibliotheek van bereslim. Een link naar dit bedrijf wat educatieve prentenboek maakt vind je hiernaast in de Sidebar.

Dit zijn de laatste titels:

Tien titels voor Bereslim

Category : Animatie · by nov 28th, 2019

Dit jaar mochten 10 Bereslimme boeken maken. Sinds 2007 maak ik in opdracht van John Croezen muziek voor de geanimeerde boeken van Bereslim. Bereslim heeft de prentenboeken geselecteerd en vervolgens wordt het boek geanimeerd (in beweging gezet) door John Croezen. Hier mag ik in opdracht van hem de muziek bij schrijven.

Dit jaar een record aantal van tien titels. Elk boek met een eigen muzikale kleur en instrumentarium. Onder de opsomming van de boeken staat nog een compilatie van eerdere digitale uitgaven. Meer informatie over Bereslim kun je vinden door te klikken op de link in de sidebar.

Dit ben ik

Category : Animatie · by dec 2nd, 2018

Ook dit jaar heb ik weer voor Bereslim Bereslimme boeken van muziek voorzien. Vijf leuke prentenboek zijn geanimeerd door John Croezen voor de bibliotheek van Bereslim.

Bereslim is dé aanbieder van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van peuters & kleuters. Je vindt het allemaal in onze digitale leeromgeving.

Billy en de indiaan

Category : Animatie · by feb 7th, 2017

Het is altijd een feestje om voor de geanimeerde prentenboeken van Bereslim muziek te mogen maken. Een uitdaging ook om voor elk boek een eigen identiteit te vinden, een eigen instrumentarium en kleur. De prentenboeken kunnen online in de leeromgeving van Bereslim worden bekeken. Er worden ook leuke spelletjes bij gemaakt, heel educatief dus.

Zwaan zoekt een vriendje

Category : Animatie · by apr 24th, 2016

Een nieuwe film van Bereslimme Boeken. Bereslim maakt interactieve animatiefilms van prentenboek van 3 tot 7 jaar. Deze films worden gemaakt om de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren maar ze zijn ook gewoon leuk. Kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, muziek en de geluidseffecten. Er is de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen.

Deze specifieke film gaat over de beeldentuin in het Kröller-Müller Museum. Zwaan, een drijvend sculptuur ontworpen door Marta Pan, gaat in de tuin opzoek naar vriendjes. Ze ontdekt dat er in de tuin allerlei kunstwerken tentoongesteld staan zoals: Wolkenherder, Man van de Nacht en Liggende vrouw. Het is een lief verhaal verteld in een mooie stijl. Het boekje (en de film) zijn een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met het museum en beeldende kunst.

Op saxofoon hoor je Mathilde Leemhuis, de overige tracks zijn door mijzelf ingespeeld. De film is half april 2016 in premier gegaan in het Kröller-Müller Museum.