woutervanderwal.com

Gouden Spiker Festival 2016

Category : Jeugd · by apr 3rd, 2016

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na een mooie voorbereiding en een wat mindere try-out mocht ik met de jeugd van Grootegast aantreden op het Spiker Festival in Ureterp. In 2014 waren we hier voor het eerst en toen namen we een zilveren spiker mee terug naar het repetitielokaal. We hebben goed gespeeld en tevreden kwamen we van het podium.

Het is lastig om voor een zo’n kleine groep goede muziek te vinden. Vierstemmige werken voor kleinere bezettingen vallen meestal niet zo goed bij deze toch kritische jonge muzikanten en eerlijk gezegd snap ik dat ook wel. Uitdagende muziek zorgt ook voor een gedisciplineerde en geconcentreerde repetitie. Een groot deel van de blazers speelt ook in het A-orkest in dat orkest speelt in de 1e divisie dus ze zijn best wel wat gewend. Je komt dus al snel uit bij muziek voor een volledig bezet orkest en dat is dan weer een uitdaging voor de dirigent.

Desalniettemin pakte het goed uit. De jury begreep de gemaakt keuzes en de muzikaliteit gaf de doorslag bij het aanwijzen van de nummer 1. Goed gedaan jongens!