woutervanderwal.com

Zwaan zoekt een vriendje

Category : Animatie · by apr 24th, 2016

Een nieuwe film van Bereslimme Boeken. Bereslim maakt interactieve animatiefilms van prentenboek van 3 tot 7 jaar. Deze films worden gemaakt om de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren maar ze zijn ook gewoon leuk. Kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, muziek en de geluidseffecten. Er is de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen.

Deze specifieke film gaat over de beeldentuin in het Kröller-Müller Museum. Zwaan, een drijvend sculptuur ontworpen door Marta Pan, gaat in de tuin opzoek naar vriendjes. Ze ontdekt dat er in de tuin allerlei kunstwerken tentoongesteld staan zoals: Wolkenherder, Man van de Nacht en Liggende vrouw. Het is een lief verhaal verteld in een mooie stijl. Het boekje (en de film) zijn een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met het museum en beeldende kunst.

Op saxofoon hoor je Mathilde Leemhuis, de overige tracks zijn door mijzelf ingespeeld. De film is half april 2016 in premier gegaan in het Kröller-Müller Museum.