woutervanderwal.com

Gouden Spiker Festival 2017

Category : Jeugd · by mei 20th, 2017

Dat was onverwacht! Met de jeugd van Grootegast deden we dit jaar mee in de 5e divisie voor fanfare en we mochten een sulveren spiker mee naar huis nemen. We werden kregen van de jury veel waardering voor de uitvoering van het grote werk Askanios van Arend Gerds.

Ik heb veel respect voor deze jonge talentvolle groep. Askanios was geen makkelijk werk om in te studeren. Zelf zou ik het niet zo gauw uitkiezen om op de stander te zetten bij jonge blazers. De lijnen zijn abstracter dan ze gewend zijn; het is gewoon zware kost voor. Maar als je met de “grote mensen” mee doet dan speel je automatisch ook “grote mensen” muziek. Ik denk dat deze groep een grote stap heeft gemaakt en dat belooft wat voor de toekomst van Oranje.

We speelden verder Crimond van Herman Oldenstijl, Kettledrum Overture (een solo voor de paukenist) van Timothy Travis en we sloten ons programma af met het eerste deel uit A Western Suite van Andreas Ludwig Schulte.