woutervanderwal.com

Thús van Iris Kroes

Category : HaFaBra · by mrt 11th, 2018

In 2013 kwam de Friestalige single Thús van Iris Kroes uit. In het zelfde jaar gaf ze een concert met Brassband Soli Deo Gloria uit het dorpje De Tike in Friesland. Guus Tomey vroeg mij of ik dit voor hun wilde arrangeren. Van Guus heb ik mijn eerste directielessen gehad dus ik kon geen nee zeggen.

Het was geen makkelijke klus. Het origineel is een uitgebreid arrangement gespeeld door het Noordpoolorkest en volgens mij gearrangeerd door Reinout Douma. Vooral het tweede couplet en de drums waren een uitdaging. In de clip zie je Ton Dijkman de drums inspelen en die man heeft volgens mij vier handen i.p.v. twee.

Ondertussen is het al een paar keer uitgevoerd door Iris Kroes met Brassband de Bazuin uit Surhuisterveen, Brassband de Bazuin Oenkerk B, Fanfare Looft den Heer Oudega en komende zaterdag 17 maart met de Nije Bazún uit Britsum.