woutervanderwal.com

Lux Aurumque

Category : HaFaBra · by dec 12th, 2019

Eendracht Maakt Macht deed op 9 november 2019 mee aan het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen. Voor CMV Tida Kira had ik jaren geleden een arrangementje gemaakt van Lux Aurumque van Eric Whitacre. Paulus de Jong was toen dirigent. Het was een experiment. Ik wilde graag ontdekken of ik de zachte kleuren van dit koorwerk kon vertalen naar Fanfare.

Het werk hoorde ik voor het eerst op een CD van Polyphony. Ze worden hierop gedirigeerd door Stephen Layton. Op deze plaat staan ook Sleep en i thank you god for this most amazing day. Het is erg mooi hoe Layton op deze plaat met tekst en muziek om gaat. De opname van Lux heb ik als leidraad genomen voor mijn arrangement. De CD heb ik een keer uitgeleend en nooit teruggekregen.

Paulus wist denk ik nog dat we dit ooit hadden gespeeld en heeft het met Eendracht Maakt Macht uitgevoerd.