woutervanderwal.com
Wouter van der Wal is op een breed vlak werkzaam in de muziek. Na het behalen van zijn bachelor Compositie Muziek- en Studioproductie (CMS) aan het Prins Claus Conservatorium en master Compositie in Context aan de HKU heeft hij zich toegelegd op het componeren, arrangeren en produceren van muziek voor Eye Like Music Productions.

Hij begon zijn muzikale carriere al op jonge leeftijd bij de plaatselijke muziekvereniging in Lauwerzijl/Munnekezijl. Hij volgde bij de muziekschool Westerkwartier lessen bij verschillende docenten. Naast het leren bespelen van een blaasinstrument raakte hij in zijn tienertijd steeds meer geinteresseerd in andere instrumenten en leerde de gitaar en de piano bespelen. In deze periode begon hij popmuziek te schrijven voor de schoolband en betrad daarmee het podium op school maar ook daarbuiten.

De creërende kant van de muziek trok steeds meer aan hem waarop hij besloot zich aan te melden voor het conservatorium. Aanvankelijk begon hij zijn studie als songwriter maar naarmate de jaren vorderden begon hij steeds meer uitstapjes te maken naar meer klassiek geörienteerde composities. Ook het componeren voor harmonie, fanfare en brassband kreeg steeds meer zijn interesse. Tijdens zijn studie deed hij mee aan workshops van o.a. songwriter Theo Nijland, producer Reyn Ouwehand en van componist/gitarist Marc van Vugt.

Tijdens zijn masterperiode ontwikkelde Wouter zijn autonome stijl verder en begon werk te schrijven voor ensembles op bijzondere locaties en werk zonder vast metrum. Hij nam deel aan verschillende Artist in Residence programma’s gegeven door o.a. componist Yannis Kiriakides en werd gecoached door Hans TImmermans, Barbara Woof en Marc van Vugt. Het was in deze periode dat hij werd gevraagd voor composities bij de animatiefilms van Bereslim en begon nauw samen te werken met regisseur en tweevoudig Gouden Kalf winnaar John Croezen.

Inmiddels is Wouter verantwoordelijk meer dan 30 animaties van Bereslim, heeft hij als componist en arrangeur gewerkt voor regionale artiesten, muziekverenigingen en theatergezelschappen. Op  het moment is hij dirigent bij interkerkelijk koor Sjema Enumatil, CMV Advendo Morra/Lioessens en het jeugdorkest van Tida Kira Munnekezijl/Lauwerzijl.